MRAŽENÁ JÍDLA

Každý den připravujeme k výdeji do bistra čerstvá jídla. Část z nich zavakuujeme a poté hluboce zmrazíme šokerem. Jídlo si tak narozdíl od klasického zmražení zachová svoji chuť a nevyprchají z něj vitamíny a minerály. Zmražené jídlo můžete spotřebovat hned druhý den, ale klidně i za několik týdnů až měsíců. Pokud chystáte party a musíte hostit víc lidí najednou, přijede teta s tchyní, nebo se vám jen doma nechce vařit, stačí otevřít mrazničku a následovat instrukce na obalu. 

Příprava je velmi jednoduchá a zvládnete ji i v případě, že s jistotou uvaříte pouze čaj a brambory na loupačku. V porovnání s chlazeným jídlem má mražené nesporné výhody: dlouhou trvanlivost, nižší cenu, žádné vícenáklady spojené s likvidací jídla s prošlou spotřební lhůtou a minimální riziko zdravotní závadnosti, protože rychlé zmražení zabrání růstu nežádoucí bakteriální mikroflóry.